top of page

ΕΓΡΑΨΑΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

φερενίκη-1-μεγάλη-696x489.jpg

ΦΕΡΕΝΙΚΗ ΤΣΑΜΠΑΡΛΗ: Μια πολυμήχανη δημιουργός

Συνέντευξη στα Νέα της Λέσβου

Το όνομά της συνδέεται πάντα με πρωτότυπες ευρηματικές εκδηλώσεις στην πόλη και εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία. Μεταμορφώνει τον χαρτοπολτό, μαζί με ένα άχρηστο πλαστικό μπουκάλι,  σε ένα πραγματικό έργο τέχνης. Από τη γιγάντια σκακιέρα με τα σωσίβια των προσφύγων, στο λόφο του Πανεπιστημίου, μέχρι τα «Πουλιά της ελευθερίας», η Φερενίκη Τσαμπαρλή ανοίγει νέους δρόμους δημιουργίας  μέσα από την ανακύκλωση, ενώ επικεντρώνει πλέον τις δραστηριότητές της με τα παιδιά, που όπως λέει, είναι το «αύριο της κοινωνίας μας».

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ 

πουλιά-14.jpg

Κάνοντας νέους φίλους στη Γενεύη!

Ανάρτηση στο The Island of Live

 

Τα Πουλιά από το Νησί της Αγάπης ταξιδεύουν Ελβετία 

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ 

πουλιά-15.jpg

To γλυπτό "Η αγάπη είναι πολύχρωμη"... ποζάρει με τους φοιτητές

Ανάρτηση στο The Island of Live

 

Τα Πουλιά μαζί με φοιτητές και άλλους συμμετέχοντες στο Hackathon του THE Port στο CERN.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ 

πουλιά-16.jpg

Το έργο του Γιοχάνες, πρόσφυγα από την Ερυθραία 

Ανάρτηση στο The Island of Live

 

Το έργο του Γιοχάνες, πρόσφυγα από την Ερυθραία. Στην χώρα του είχε φυλακιστεί γιατί... ζωγράφιζε, πριν την εγκαταλείψει και βρεθεί στη Λέσβο όπου μεταξύ άλλων δίδασκε ζωγραφική στο κέντρο υποστήριξης προσφύγων Mosaik.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ 

poylia-eleytherias-tehnopoli.jpg

“Τα πουλιά της Ελευθερίας” ταξιδεύουν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Δημοσίευμα της ΕΡΤ Β.Αιγαίου

Η Έκθεση Ομαδικής εγκατάστασης “The birds of freedom” με εμπνεύστρια–συντονίστρια την Φερενίκη Τσαμπαρλή, “ταξιδεύει” στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα στην Αίθουσα «Αποθήκη», από τις 24 Μαΐου έως και τις 9 Ιουνίου 2019. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, ώρα 7.30, ενώ την επιμέλεια έχει η Λουΐζα Καραπιδάκη.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ 

πουλιά-3.jpg

«Τα πουλιά της ελευθερίας - The birds of freedom», ένα συνεργατικό έργο τέχνης για τους πρόσφυγες

Δημοσίευμα από το Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο

Πρόκειται για μία έρευνα δράσης της Φερενίκης Τσαμπαρλή, η οποία βασίστηκε σε υλικά της καθημερινότητάς (ένα πλαστικό μπουκάλι νερού και χαρτί). Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης χρειάστηκαν 183 ημέρες, προκειμένου να κατασκευαστούν 652 γλυπτά, με τη συμμετοχή 700 ατόμων από 14 εθνικότητες.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ 

πουλιά-4.jpg

«Τα πουλιά της ελευθερίας»: Γλυπτά με τα όνειρα των προσφύγων

Δημοσίευμα από τα ΝΕΑ

Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης χρειάστηκαν 183 ημέρες, προκειμένου να κατασκευαστούν 652 γλυπτά, με τη συμμετοχή 700 ατόμων από 14 εθνικότητες.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ 

πουλιά-5.jpg

Εκατοντάδες άνθρωποι στη Μυτιλήνη έφτιαξαν γλυπτά για τους πρόσφυγες 

Δημοσίευμα από τη LIFO

Το συνεργατικό έργο τέχνης «Τα πουλιά της ελευθερίας- The birds of freedom» παρουσιάστηκε την Δευτέρα στον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Λέσβου, από τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια, Φερενίκη Τσαμπαρλή.   Πρόκειται για μία έρευνα δράσης, η οποία βασίστηκε σε υλικά της καθημερινότητάς (ένα πλαστικό μπουκάλι νερού και χαρτί). Πηγή: www.lifo.gr

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ 

πουλιά-7.jpg

700 πολίτες έφτιαξαν γλυπτά για τους πρόσφυγες από πλαστικά μπουκάλια 

Δημοσίευμα από την iefimerida.gr

«Όνειρο το οποίο ταυτίζεται με την επιθυμία της τοπικής κοινότητας αλλά και κάθε ανθρώπου και δεν είναι άλλο από το άνοιγμα των φτερών του και ‘το πέταγμα προς την ελευθερία’» λέει η κ. Τσαμπαρλή.
 

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ 

πουλιά-8.jpg

“Το πρώτο πέταγμα” μακριά από το κλουβί: Αύριο στο Επιμελητήριο

Δημοσίευμα από την εφημερίδα Πολιτικά

Στόχος του έργου είναι, το τεραστίων διαστάσεων γλυπτό με τίτλο «the birds of freedom», αμέσως μετά να ταξιδέψει έως τις Βρυξέλες και να μεταφέρει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το όνειρο των χιλιάδων προσφυγών και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί της Λέσβου.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ 

πουλιά-9.jpg

«Τα πουλιά της ελευθερίας» στην Τεχνόπολη Αθηνών

Δημοσίευμα από την εφημερίδα Τα Νέα της Λέσβου

Ανοίγει τις πύλες της από αυτή την Παρασκευή 24 Μαΐου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, η έκθεση «The Birds of Freedom» με εμπνεύστρια – συντονίστρια τη Φερενίκη Τσαμπαρλή. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 9 Ιουνίου, ενώ τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ 

πουλιά-10.jpg

Τα Πουλιά της Ελευθερίας «τιτιβίζουν» παντού

Δημοσίευμα Στο Νησί

Χρειάστηκαν 183 ημέρες, 700 συμμετέχοντες από 14 εθνικότητες για να κατασκευάσουν 652 έργα τέχνης, «Τα Πουλιά της Ελευθερίας», στη Λέσβο που αυτή την περίοδο έχουν «πετάξει» και εκτίθενται έως τις 15 Ιουλίου, για δεύτερη φορά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Την πρώτη φορά (24/5 με 9/6) περιηγήθηκαν στην έκθεση πάνω από 4.000 επισκέπτες.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ 

πουλιά-11.jpg

652 πουλιά ανοίγουν τα φτερά τους στην Τεχνόπολη

Δημοσίευμα στον Αθήνα 9,84

«Στη δράση συμμετείχαν 4 σχολεία της Λέσβου και πολλοί εθελοντές χωρίς τους οποίους, το έργο δεν θα πραγματοποιούνταν», τονίζει η κα Τσαμπαρλή. «Το αποτέλεσμα αυτής της συμμετοχικής δράσης έχει εντυπωσιάσει όλους. Συναντώ κόσμο στους δρόμους της Μυτιλήνης που με ρωτούν: «Πότε τα πουλιά μας θα πετάξουν;»

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ 

πουλιά-12.jpg

Η μικρή Νουρ «πέταξε» με τα πουλιά της ελευθερίας

Δημοσίευμα στο Νησί

Όπως και «Τα πουλιά της ελευθερίας», που έχουν πετάξει αυτές τις μέρες και φιλοξενούνται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μέχρι και τις 9 Ιουνίου, έτσι και η Nour έχει πετάξει πλέον προς μια πιο σταθερή και ασφαλή ζωή. Έχει απλώσει τα φτερά της στην πόλη της Λιβαδειάς, όπου ζει με την οικογένειά της και πηγαίνει σχολείο στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA που υλοποιεί ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ 

SAMOS.png

Δημοσίευμα στο TVXS

Περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες επισκέπτες. Πενήντα περίπου πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς και άλλες τόσες οι συμμετέχουσες σαμιώτικες επιχειρήσεις. Αντιπροσωπείες από πρεσβείες της Ταϊλάνδης, της Ουρουγουάης, του Περού, της Χιλής, της Βραζιλίας, της Τουρκίας και της Ρωσίας. Διακεκριμένοι chef και executive chef, δημιουργίες από food bloggers και bar tenders. Δείτε το σχετικό

δημοσίευμα εδώ 

bottom of page